KIRJOITTAJA

Uuden vuoden ensimmäisenä päivänä törmäsin kirjablogeihin. Olin aivan onnessani! Oikeasti on muitakin, jotka lukevat kirjoja jatkuvasti! Olen jo hetken miettinyt jotain uutta ja kivaa tekemistä ja tässähän se on.

 

Olen lukenut ja lukenut kirjoja siitä asti, kun opin lukemaan ja  ollut kirjastojen vakioasiakas siitä asti. Montaakaan en ole tullut ostaneeksi, koska luen todella paljon. Suurimmaksi osaksi luen aivan tavallisia kirjoja. Uutena ovat tulleet e-kirjat, joita luen tabletilla ja myös puhelimella silloin, kun joutuu jossain jotain odottamaan. Sovellukset ovat onneksi jo niin kehittyneitä, että toisellakin laitteella ne tunnistavat sivun, jossa olet menossa.

 

Luen erilaisia kirjoja fiilispohjalta. Kirja maku on toki muuttunut paljonkin vuosien varrella, enää en lue kauhukirjoja vaan enemmän dekkareita. Perinteiset harleqiini-rakkausromaanit ovat vaihtuneet nykyajan naisille suunnattuihin romaaneihin, joissa jollain tavoin pohditaan suuria elämänmuutoksia. Löysin näille kirjoille nimenkin: Chick lit. Ja sitten ikuisena etsijänä tulevat tietysti kaiken tyyppiset itsensä kehittämiseen liittyvät kirjat, joita nykyisin on tarjolla valtavat määrät. Koti on myös asia, joka on aina lähellä ja siksi ajatuksia sen sisustamisesta tulee useinkin. Siksi tulee katseltua sekä sisustuslehtiä että kirjoja. 

 

Olen kahden alakoululaisen äiti, joka on opiskellut lukion kautta Tradenomiksi ja työskennellyt toimistoalalla ja välillä myös perhepäivähoitajana ryhmäperhepäiväkodissa. Tylsistyn aika helposti, mutta kirjat vain pysyvät. Ne ovat niin mielenkiintoisia, koska mitä vaan voi tapahtua! Ja samalla tulee tutustuneeksi eri maiden elämäntyyleihin. Ruotsalaisen Mankelin rikosromaanit ovat tempoltaan aivan erilaisia kuin Donna Leonin Venetsiassa tapahtuvat. Lukutoukaksi minua on sanottu pienestä asti sillä luen aina!

Etiikasta

Tässä blogissa kirjoitan kirjoista oman subjektiivisen kokemukseni ja tunnelmani mukaisesti. En siis mainostaakseni, vaikka joihinkin mielestäni hyviin kirjoihin olenkin lisännyt linkin, josta kirjan voi halutessaan hankkia. Kuvat ovat omiani, kuten kirjojen kansikuvien tasostakin huomaa. Toivon löytäväni tavan ottaa niistä paljon parempia kuvia tai löytää paremman editointi ohjelman. Kuvat otan puhelimellani, joten on mielenkiintoista, että luontokuvat ovat erittäinkin teräviä, mutta nuo kirjankansista otettujen laatu kärsii todella paljon siitä, kun kuvaa yrittää saada pienemmäksi. E-kirjojen kannet on otettu siltä sivulta, mistä olen kirjan lukenutkin, sillä niitä kirjojahan minulla ei ole.

Toivottavasti viihdyt lukemieni kirjojen parissa! Kirjallisuutta en ole opiskellut ennemmin. Nyt se on kylläkin alkanut kiinnostaa, sillä olisi mukava kirjoittaa tännekin paremmin tietoisena eri tyylilajeista ja paremmalla äidinkielellä.