Mhairi McFarlane, En minä vaan sinä

Mhairi McFarlane, En minä vaan sinä

Tässä ihanassa Mhairi McFarlane kirjassa seikkailee Delia, joka on töissä Chronicle-lehden kaupunginvaltuuston tiedottajana Newcastlessa. Työ siellä on puuduttavaa. Roger antaa hänelle tehtäväksi tutkia lehden nettikommenttipalstan trollia ”Peshwari Naania”, joka aiheuttaa kommenteillaan erittäin ikäviä tilanteita valtuuston jäsenille. Delian on tarkoitus selvittää kuka hän on ja päästä hänen kanssaan keskusteluyhteyteen, jotta kommenttien kirjoittelu loppuisi. Hän saakin selvitettyä, että kommentit kirjoitetaan aina ruokatuntien aikaan tai viikonloppuisin lähellä sijaitsevasta ruokapaikasta. Siksi hän päättää mennä sinne maanantaina. Sillä tälle perjantai-illalle hänellä on muita suunnitelmia.

Delialla on punainen tukka ja erikoinen pukeutumistyyli. Hän asuu yhdessä Paulin kanssa, jolla on myös punaiset hiukset. Paul omistaa pubin ja siksi onkin harvinaista, että he pääsevät perjantai-iltana yhdessä syömään. Hän on kuitenkin järjestänyt sen, sillä he haluavat juhlia kymmenvuotista taivaltaan yhdessä. Delia haluaa muuttaa suhteen luonnetta ja on päättänyt kosia tätä. Kaikki ei kuitenkaan mene niin kuin piti.

Delia rohkaistuu kosimaan Paulia, jonka vastaus on hieman vastahakoinen. Pian selviääkin, että Paulilla on ollut suhde jo jonkun aikaa toisen nuoremman naisen kanssa. Delian maailma romahtaa ja hän päättää muuttaa heti vanhempiensa luo ja jättää heidän yhteisen kotinsa ja koiransa. Viikonloppu menee kuin sumussa miettien mitä nyt tekisi. Myös veli Ralph asuu siellä ja häneltä löytyykin yllättävän hyviä neuvoja. Delia löytää vanhan huoneensa kaapista nuorena tekemänsä sarjakuvan luonnokset, joissa seikkailee Kettu.

Maanantai koittaa ja Delian ystävä kyselee kuinka kosinta meni. Kun Emma kuulee tilanteesta, hän pyytää Deliaa luokseen Lontooseen viikonlopuksi. Delialla menee tapaamiseen ruokalaan, mutta ketään ei näy. Sitten hän saa sähköpostia Naanilta, ja kun heidän viestittelynsä menee Rogerin tietoon kärjistyy tilanne niin, että Delia sanoo itsensä irti. Delia on vapaa lähtemään Lontooseen! Ja mitä sitten tapahtuukaan!

Kirja on aivan mahtavan humoristinen chick lit lukukokemus. Kirjailijan tapa kirjoittaa pitää lukijan hyvällä mielellä mullistavista käännöksistä huolimatta.

Sivuja 414

2 thoughts on “Mhairi McFarlane, En minä vaan sinä

    1. Noora Post author

      Tämä on yksi niitä hyvän mielen kirjoja! Lontooseen pitäisikin päästä käymään! 🙂

      Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *