Napoleon Hill, Ajattele oikein – Menesty

Napoleon Hill, Ajattele oikein - Menesty ALT

 

Ikuisena etsijänä minulla tulee aina vaihe, jossa ahmin kaikkea kirjallisuutta eteenpäin menemisestä. Jotenkin sitä haluaa kehittää itseään ja miettiä mitä voisi tehdä paremmin tai tehokkaammin, jotta jäisi aikaa enemmän niille tärkeämmille asioille eikä elämä olisi vain suorittamista. Siihenhän se helposti menee, kun on työ ja lapsia ja koti. Tai mitä oikeasti haluaa elämältä ja sitten, että miten sinne pääsisi?

 

Yksi kirja tässä sarjassa on ehdottomasti Marie Kondon Konmari-menetelmä, josta jo olenkin kirjoittanut. Olen joitakin tavaroita jo järjestellyt KonMari-menetelmällä ja huomannut kuinka paljon iloa se tuottaa, kun tavaroilla on oikeasti paikka, johon ne heti käytettyään laittaa ja ylimääräistä ei ole. Tulee niin hyvä mieli, kun avaa kaapin ja se on järjestyksessä ja ikävää mieltä tuottavat asiat ovat poissa! Miten paljon helpompaa on siivous, kun tulee yllätysvieraita, kun ei tarvitse miettiä, että mihin nämä tavarat tästä pöydiltä oikein laittaakaan? Liityin myös KonMari facebook ryhmään, jossa on mahtavaa lukea siitä, mitä kaikkea ihmeellistä ihmisille on tapahtunut, kun he ovat karsineet tavaroitaan.

Napoleon Hillin kirja Ajattele oikein – Menesty on sen verran tiivistä tekstiä, että se pitää lukea pienissä pätkissä. Ehkä se on hyväkin, koska et voi kuitenkaan oppia uutta ajattelumallia suoraan kirjasta purematta ja nielemättä. Eikä se ole tietenkään tarkoituskaan, koska jokainen kumminkin miettii miten tämä sopii parhaiten omaan maailmankuvaan. Siinä on kuitenkin niin hyvää asiaa, että olen ottanut tavaksi lukea sitä iltaisin ennen nukkumaan menoa jolloin nuo hyvät ajatukset sitten pyörivät yön siellä alitajunnassa.

 

Kirjan perusajatuksena on se, että kaikkein menestyneimmillä ihmisillä on tiettyjä luonteenpiirteitä. Heitä yhdistää salaisuus, joka ohjaa heitä. Tässä kirjassa se on kätkettynä. Se joka sen löytää, menestyy. Kirja herättää hyvin paljon ajatuksia. Sen lukemiseen kannattaa kuitenkin käyttää aikaa. Yksi ajatus, joka nyt on päällimmäisenä on kohta jossa puhutaan sinnikkyydestä ja siitä että täytyy olla selkeä tavoite ja sen takana palavaa halua tavoitteen täyttämiseksi. 

 

Napoleon Hill on tehnyt paljon tutkimustyötä. Se mikä omassa elämässäni kohtaa tämän kirjan on se, kun tulee ajatus siitä, että todella palavasti haluaa jotain. Esimerkiksi vaikka uuden auton. Silloin mietit koko ajan millainen auto, etsit lehdestä kaikki automainokset, etsit netistä jatkuvasti sopivaa autoa, mietit sitä asiaa ja lähdet autokauppaan sitä ostamaan. Ja ostat auton. Tässä on kyse samasta asiasta, nyt se vaan on tarkoitus tehdä tietoisesti. Joskus asioihin menee enemmän aikaa ja joskus vähemmän.

 

Monella on myös unelmia, jotka toteutuvat aikanaan, kun niitä ajattelee koko ajan. Mietit mielessäsi, että millaista sitten onkaan, kun unelmani on toteutunut? Se on visualisointia, joka myös tässä kirjassa tulee hyvin vahvasti esille. Mikään ei kuitenkaan tule pelkästään visualisoimalla. Autoakin täytyy mennä oikeasti ostamaan, että sen voi saada.  Myös unelmien eteen täytyy tehdä tekoja, mutta kun sinulla on suunta, teet tekoja, jotka vievät siihen suuntaan, koska olet sellaisista asioista kiinnostunut ja etsit jatkuvasti asioita, jotka liittyvät siihen. 

 

Toki tärkeää on myös se mihin asioihin keskityt, ovatko ne positiivisia vai negatiivisia asioita?

 

Tämä kirja on osa suurta nykypäivän self help-kirjallisuutta. Kirjoja on todella paljon. Tämä kirja on hyvin tiiviissä muodossa, ja vaatii paljon lukijalta. Paljon on myös kirjallisuutta, jota on paljon helmompi lukea. Tämä on silti tutustumisen arvoinen kirja, toivottavasti löydät sen sivuilta tuon mainitun salaisuuden!

 

 

Oy Enterio Ab, 2007

Sivuja 178

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *