Rosita Juurinen, Toimistosta travelleriksi

Rosita Juurinen, Toimistosta travelleriksi ALTRosita Juurisen kirjoittama kirja Toimistosta travelleriksi kertoo kuinka suorittamisen voi lopettaa. Hän on itse päässyt pois oravanpyörästä ja elää nyt unelmaansa todeksi.

Rosita on opiskellut maisteriksi ja työskennellyt valtakunnallisena huumealan toiminnanjohtajana. Nykyisin hän kuitenkin asuu useita kuukausia vuodesta ulkomailla lämpöisessä Kaakkois-Aasiassa, sillä työstä tuli liian raskasta suorittamista. Miten hän sen oikein teki?

Toimistosta travelleriksi on Rositan oma tarina siitä, kuinka epätyydyttäväksi käyneestä työstä voi lähteä ja elämästä voi tehdä oman näköisensä ja unelma elämästä ulkomailla on toteutettavissa. Matka uupumuksesta oman elämän toteuttamiseen kesti 4 vuotta. Se ei siis ollut hetken huumaa vaan suunniteltu.

Uupumus on nykyisin monelle tuttua ja se osui myös hänen kohdalleen. Hän pitikin ensimmäisen sapattivapaan vuonna 2010, jotta voisi hetken hengähtää ja miettiä mitä elämältä oikeasti haluaa. Hän asui osan aikaa jo silloinkin Kaakksois-Aasiassa. Reppureissaaminenkin oli tuttua jo pitemmältä aikaa. 

Kirjassa on käytännöllisiä ohjeita siitä, miten voit toteuttaa taloudellisesti erilaisen elämäntyylin. Rosita aloitti hidastamalla, harrastamalla joogaa ja opiskelemalla sijoittamista. Hän kävi erilaisissa valmennuksissa ja tutustui muihin, jotka olivat muuttaneet elämäänsä radikaalisti. Oravanpyörästä ei aina voi hypätä pois heti, eikä rohkeuskaan aina riitä, mutta tietyssä pisteessä elämästä on pakko karsia jotain, ettei uupuisi totaalisesti. Onko elämää pakko elää niin kuin yleinen käsitys on? 

Löysin Rositan blogin matkaopas vapauteen jo viime syksynä ja ihastuin siihen heti, sillä tajusin, että hän ei vain puhu vaan myös toteuttaa. Hän on oikeasti irtisanoutunut hyvästä työstään ja löytänyt keinon, jolla voi asua pitkiä aikoja vuodesta ulkomailla. Miten hän on sen sitten toteuttanut? Kuinka hän rohkeni tehdä sen? Ja ennen kaikkea, minäkin haluaisin! Tunnistin tuon ikävän kateuden tunteen, joka tässä kohtaa kertoi sen, mitä itse halusin. 

Kirja on erittäin inspiroiva ja hyvää mieltä tuottava. Olen lukenut sitä nyt monta kertaa. Jokin sen tekstissä ja tyylissä saa minut aina hyvälle mielelle ja miettimään miten minäkin voisin toteuttaa oman unelmani elämästä ulkomailla, sillä kotimaan ilmasto ei ole välttämättä minulle paras vaihtoehto.

sivuja 129

2015

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *