Tuuti Piippo, Futuremakers

Tuuti Piippo, Futuremakers ALT

Tuuti Piippo on toimittanut kirjan Futuremakers, joka kertoo inspiroivista naisista, jotka muuttavat maailmaa teknologian avulla. PS-kustannus ja Tuuti Piippo ovat täydentäneet suomenkielistä kirjaa Linda Liukkaan esipuheella ja Nelli Lähteenmäen haastattelulla. 

 

Futuremakers on nimensä mukaisesti kirja, jossa toteutetaan unelmia. Tällä kertaa teknologian avulla. Nämä 12 naista ovat löytäneet oman tapansa seurata heille tärkeintä asiaa, toteuttaa itseään ja omaa luovaa puoltaan. Lähtökohtaisesti on vaikea ajatella, että  koodauksessa voi käyttää luovuuttaan, mutta kirjan luettuaan on eri mieltä!

 

Nämä naiset ovat olleet perustamassa Youtubea, Flikriä ja asuvat Piilaaksossa. Suomalainen Nelli Lähteenmäki tekee yhteistyötä Jamie Oliverin kanssa. He ovat perustaneet yrityksiä ja myyneet niitä. Eräs heistä myi omansa ja perusti uuden, joka sijoittaa yrityksiin, jotka tekevät naisille suunnattuja tuotteita ja palveluja. 

 

Kirjan johtavana ajatuksena on intohimo. He ovat olleet kiinnostuneita pienestä asti teknologiasta ja viettäneet pienestä asti paljon aikaa tietokoneella. He eivät ole oppineet kaikkea mitä osaavat nyt koulussa vaan kotona kokeillessaan miten tämä nettisivun koodaus toimii. He ovat sitten vain jatkaneet sitä aikuisena opiskelemalla lisää ja pyrkineet töihin paikkaan, jossa voivat toteuttaa omaa unelmaansa.

 

Nykyisin halutaan todella paljon rajoittaa kouluikäisten netissä olemista. Tottakai vanhempien tulee seurata millä sivuilla he ovat ja mitä siellä tekevät. Varsinkin kiusaaminen on somessa valitettavan yleistä eikä millään lailla hyväksyttävää. Toisaalta taas tulevaisuus on digimaailmassa. Nyt kun  olen opetellut tämän blogin tekemistä olen huomannut kuinka vähän olen nettiä käyttänytkään ja kuinka paljon on opittavaa! Haastavaa tämä kyllä on ja todellakin voi toteuttaa itseään, joten uskon jopa siihen, että omaa luovuuttaan voi tällä lailla toteuttaa. Olen kuitenkin myös sitä mieltä, että lasten on hyvä oppia käyttämään sitä oikein. Jostakin syystä he myös oppivat ja ymmärtävät sitä helposti.

 

Kirjan suomenkielinen toimittaja Tuuti Piippo on itse opetellut koodaamaan 11-vuotiaana omat nettisivunsa. Hänen intohimonsa on kertoa tarinoita maailmaa mullistavista ihmisistä.

 

Ala tehdä jotain ja opi tekemällä –

älä odota, kunnes tiedät tarpeeksi.

Kukaan ei tiedä kaikkea.

 

PS-Kustannus 2015

Rovio Books 2014

Sivuja 228

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *